piątek, 29 sierpnia 2014

Pieczemy chleb

Podaję przepis na pyszny chleb bez mąki.

400 g otrębów owsianych albo płatków owsianych
szklanka zmielonego siemienia lnianego i pół szklanki niezmielonego
szklanka słonecznika
pół szklanki pestek dyni
szklanka różnych płatków lub musli
garść rodzynek
3 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki miodu (ilość wg uznania) 
2 łyżeczki soli himalajskiej
ok. 2 szklanek gorącej wody.
Wymieszać wszystko, powinno być lepkie, jeśli będzie za sucheb będzie się kruszyć po upieczeniu. Ugnieść mocno ciasto w foremce, odczekać około godziny. Następnie piec 50 minut w 175 stopniach. Kroić dopiero jak chleb całkowicie wystygnie. Smacznego! Jest naprawdę mniam!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz