poniedziałek, 10 listopada 2014

Gingerbread latte

Taką jesień w listopadzie to my lubimy! Lubi ją mama z tatą bo mogą pójść na pyszną zimową kawę, lubi ją Tymon, bo może drzemać w wózku na słońcu, lubi ja też Pola, bo ciasteczkowy do kawy należy jej się po prostu.




A teraz przepis na zimową piernikową kawę:

  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • odrobina mielonego imbiru
  • 2 łyżeczki melasy 
  • 1 łyżeczka syropu waniliowego 
  • 3 łyżki mocnej kawy
  • 1 szklanka mleka migdałowego (lub mleka sojowego, itp)
  • dla łasuchów cukier
Wymieszać wszystko razem w małym garnku lub w kubku. Następnie podgrzewać do momentu osiągnięcia żądanej temperatury. (Alternatywnie, jeśli chcesz latte z pianką: Wymieszać przyprawy do kawy w dużej filiżance i wlać gorące spienione mleko).

Słodkości!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz