Taką jesień w listopadzie to my lubimy! Lubi ją mama z tatą bo mogą pójść na pyszną zimową kawę, lubi ją Tymon, bo może drzemać w wózku na słońcu, lubi ja też Pola, bo ciasteczkowy do kawy należy jej się po prostu.
A teraz przepis na zimową piernikową kawę:
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- odrobina mielonego imbiru
- 2 łyżeczki melasy
- 1 łyżeczka syropu waniliowego
- 3 łyżki mocnej kawy
- 1 szklanka mleka migdałowego (lub mleka sojowego, itp)
- dla łasuchów cukier
Wymieszać wszystko razem w małym garnku lub w kubku. Następnie podgrzewać do momentu osiągnięcia żądanej temperatury. (Alternatywnie, jeśli chcesz latte z pianką: Wymieszać przyprawy do kawy w
dużej filiżance i wlać gorące spienione mleko).
Słodkości!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz